Veszprémben történt

A thyssenkrupp fejlesztőközpontja mérnöki irodát nyitott Veszprémben

today2021.04.27. 52

Background
share close

A thyssenkrupp német autóipari vállalat magyarországi fejlesztőközpontja Veszprémben nyitott telephelyet, ahol a tervek szerint két éven belül 80 fejlesztőmérnök dolgozik majd – tájékoztatta kedden az MTI-t a vállalat vezetője.

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezetője közölte: a veszprémi telephely a német nagyvállalat autóipari tevékenységét támogatja, melynek része a veszprémi Pannon Egyetemmel kötött megállapodás is.
    Az együttműködés kiterjed az autóipari rendszerekhez kapcsolódó oktatásfejlesztési tevékenység támogatására, előadások megtartására, gyakorlati helyek biztosítására, valamint projekt és diplomamunkákban történő együttműködésre is.
    A vállalat a hallgatók számára munkahelyet is biztosít, ahol kutatási és fejlesztési feladatokban vehetnek részt.
    Az ügyvezető elmondta, hogy a veszprémi iroda a csaknem 900 mérnököt foglalkoztató budapesti központhoz tartozik, ahol egyebek mellet elektromechanikus kormányszervót fejlesztenek, amely a hagyományos szervókhoz képest megbízhatóbb, kevesebb energiát fogyaszt és alkalmas a legkülönfélébb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. Ezen kívül a mechanikus kapcsolatok helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító megoldásokon valamint önvezető rendszereken is dolgoznak.
    A cég magyarországi telephelyein 2300 munkatárs dolgozik, Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készít a vállalat, míg Győrben futómű-összeszerelő üzem, valamint egy Steel Service Center is működik.
    A thyssenkrupp  német nemzetközi ipari- és technológiai vállalatcsoport 60 országban a 2019/2020-as  üzleti évben 104 000 munkatárssal, több mint 10 000 milliárd forint (29 milliárd euró) árbevételt ért el termékei és szolgáltatásai értékesítésével. A vállalat az innovációra épít, 22 200 bejegyzett szabadalommal rendelkezik. Magyarországon elsősorban az autóiparhoz kapcsolódó tevékenységeivel van jelen.
    A thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. partnerei többek között a BMW, a Daimler, az SGMW, General Motors kínai joint venture vállalata.
    A thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. nettó árbevétele a 2019. október 01- 2020 szeptember 30 időszakban csaknem  193 milliárd forint, adózott eredménye 20 milliárd forint volt.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Veszprémben történt

Etilén-oxiddal szennyezett müzlit hívott vissza az Aldi

Az Aldi Magyarország Németországból származó müzlit hív vissza, ugyanis a termékhez felhasznált szezámmag etilén-oxiddal szennyezett - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.  A hivatal honlapján található információk szerint a termékvisszahívás kizárólag 2021. 08. 26. minőségmegőrzési idejű, Natur Aktiv Bio Basis Müsli 5-Korn-Mix termékre vonatkozik.    A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el.    Az érintett termék bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, a termék árát […]

today2021.04.27. 7


0%