Sport

A Veszprém négy góllal megnyerte a Szeged elleni rangadót

today2021.03.25. 5

Background
share close

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 27-23-ra legyőzte a tartalékos összeállításban játszó MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda NB I vasárnapi rangadóján.

Ezzel szinte biztossá vált, hogy az idény végén a veszprémiek játszhatják otthon a bajnoki döntő visszavágóját, ugyanis a győzelmeiken kívül jelenleg egy döntetlenjük, a szegedieknek viszont már három vereségük van.

    Eredmény:
Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 27-23 (11-10)
———————————————–
    lövések/gólok: 47/27, illetve 48/23
    gólok hétméteresből: 2/2, illetve 8/4
    kiállítások: 8, illetve 6 perc

    A szegediektől Luka Stepancic, Nik Henigman és Bánhidi Bence sérülés, Bodó Richárd, Bogdan Radivojevic, Joan Canellas, Martin Stranovsky és Rosta Miklós betegség miatt hiányzott. Mivel a felnőtt keret tagjai közül csak kilenc játékos léphetett pályára, az utánpótlásból egészítették ki a csapatot. Juan Carlos Pastor ezen a találkozón tért vissza együttese mellé a koronavírusos megbetegedését követően.
    A hazaiaknál Nikolaj Markussen, Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda nem játszott.
    Három veszprémi góllal kezdődött a meccs, de a huszadik percig nem nőtt tovább a különbség. Pastor a kilencedik percben, 5-2-es állásnál időt kért, mert elégedetlen volt játékosai teljesítményével. Rodrigo Corrales, a hazaiak spanyol kapusa nagy bravúrokat mutatott be, ennek ellenére 10-5-ös vezetésük után sorozatban négy gólt kaptak, így újra szorossá vált az állás. A vendégek Bánhidi hiányában gyakran tanácstalannak tűntek támadásban, de stabilizálták a védekezésüket, ráadásul Mirko Alilovic egyre több lövést hárított.
    Több mint hat perc után szerezte első gólját a második félidőben a Szeged, ezt kihasználva ellenfele ismét ellépett négy találattal. Hátránya tudatában a vendégcsapat a kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át, ám ez sem vezetett eredményre. A címvédő irányította a játékot, a szegediek fáradni látszottak, de amikor átlendültek a holtponton, egy hármas gólsorozattal ismét felzárkóztak (24-21). Az egyenlítésre nem volt esélyük, ám így is sokkal kisebb különbségű vereséget szenvedtek, mint december közepén, amikor szinte teljes kerettel 36-24-re kaptak ki hazai pályán a Veszprémtől.
    A házigazdáknál Petar Nenadic és Dejan Manaszkov öt-öt gólt lőtt, a vendégeknél Mario Sostaric hét, Stanislav Kasparek öt alkalommal volt eredményes. A kapusok közül a veszprémi Rodrigo Corrales húsz, a szegedi Mirko Alilovic 13 védést mutatott be.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Sport

Szigetszentmiklóson lesz a négyes döntő

Szigetszentmiklóson rendezik a férfi kézilabda Magyar Kupa áprilisi négyes döntőjét. A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint az eredetileg tervezett dátum egy nappal módosult: az elődöntőket április 11-én, a helyosztókat 12-én játsszák.    A bajnoki címvédő Telekom Veszprém, a Veszprémi KKFT, a Balatonfüredi KSE és a címvédő MOL-Pick Szeged tagja a legjobb négy mezőnyének, az elődöntő sorsolására jövő hétfőn kerül sor.    Szigetszentmiklós idén először ad otthont férfi Magyar Kupa négyes döntőnek, nőit viszont egyszer, 2016-ban már […]

today2021.03.25. 3


0%