A Veszprém visszahódította a trófeát

A Telekom Veszprém 28. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupát, mivel 28-26-ra nyert a legutóbbi győztes MOL-Pick Szeged ellen a szigetszentmiklósi négyes döntő utolsó mérkőzésén, a hétfő esti fináléban.

A Veszprém 37. alkalommal jutott kupadöntőbe, a hétszeres győztes Szeged pedig a 21. fináléját játszotta.

    Eredmény, döntő:
Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 28-26 (14-12)
————————————————
    lövések/gólok: 45/28, illetve 40/26
    gólok hétméteresből: 2/2, illetve 7/5
    kiállítások: 16, illetve 14 perc

    A Veszprém keretéből Andreas Nilsson, Rasmus Lauge Schmidt és Jorge Maqueda hiányzott, szegedi oldalon a két sérült, Luka Stepancic és Nik Henigman nem játszott.
    Mindkét csapat rendkívül kemény védekezéssel kezdett, ezért a játékosoknak alaposan meg kellett küzdeniük minden gólért. Sok volt a szabálytalanság, a kiállítás, a büntető és a reklamálás, és a Veszprém dolgát némileg megnehezítette, hogy védelmének alapembere, Blaz Blagotinsek kevesebb mint tíz perc alatt két kiállítást kapott. A 13. percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között: a Szeged vezetett 7-5-re, de ellenfele kétirányítós játékra váltott, csakhamar egyenlített, és amikor 13-11-re már a bajnokcsapatnál volt az előny, Juan Carlos Pastor időt kért. A hajrában is kiegyenlített volt a játék, a szünetben a Veszprém vezetett 14-12-re.

Szigetszentmiklós, 2021. április 12. Robin Kent Tonnesen, a Telekom Veszprém (k), valamint a szegedi Bánhidi Bence (b), Jonas Kallman, a MOL-Pick Szeged játékosai a férfi kézilabda Magyar Kupa döntõjében játszott mérkõzésen a szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban 2021. április 12-én. MTI/Illyés Tibor


    A második félidőt – kapusának lecserélésével – létszámfölényes támadójátékkal kezdte a Szeged, ám ezt kihasználva ellenfele három találattal ellépett. A játék képe nem változott, mindkét együttes sok időt töltött – olykor kettős – emberhátrányban, de a Veszprém ebben a hektikus időszakban is növelni tudta a különbséget (23-19) kiváló védekezésének köszönhetően.
    A hajrában sem tudott fordítani a Szeged, amely ugyan csökkentette a különbséget, de végül elveszítette a trófeát, mivel ellenfele végig rendkívül taktikusan kézilabdázott.
    A veszprémi Omar Jahja hat, Rogerio Moraes és Petar Nenadic öt-öt gólt szerzett, a szegedi Bogdan Radivojevic hat, Stanislav Kasparek öt találatig jutott. Vladimir Cupara hat, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Mikler Roland tíz lövést hárított.
    David Davis a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, természetesen nagyon boldog, hiszen ez az első kupagyőzelme a Veszprém vezetőedzőjeként, és azzal a céllal érkeztek a négyes tornára, hogy visszahódítsák a trófeát.

Szigetszentmiklós, 2021. április 12. Borut Mackovsek (b) és Bánhidi Bence (j2), a MOL-Pick Szeged, valamint Rogerio Moraes Ferreira (b2) és Lékai Máté (j), a Telekom Veszprém játékosai a férfi kézilabda Magyar Kupa döntõjében játszott mérkõzésen a szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban 2021. április 12-én. MTI/Illyés Tibor

    “Egy döntő mindig nagyon nehéz mérkőzés, különösen egy olyan ellenféllel szemben, mint a Szeged. Ma azonban jó teljesítményt nyújtottunk minden játékelemben, noha olykor voltak nehézségeink” – nyilatkozta.
    Juan Carlos Pastor úgy vélekedett, hat a hat ellen jól védekeztek és jól játszottak, emberhátrányban azonban akadtak problémáik.
    “A második félidőben rendre a Veszprém vezetett két-három góllal, mi nem tudtuk belőni a ziccereinket és a hétmétereseket, így nem tudtunk egyenlíteni, hogy lehessen esélyünk a meccs végén. Ezen dőlt el a találkozó” – nyilatkozta.
    A spanyol szakvezető hangsúlyozta, büszke a csapatára, főleg azokra, akik sérülten is vállalták a játékot, de egy döntő megnyeréséhez kevesebbet kell hibázni és jobban kell játszani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post Letartóztattak egy gyermekpornográfiával gyanúsított férfit Veszprémben
Next post Bajban az Ultimátum alapítvány-Segítsenek a Veszprémiek