Bakonytamásiban és Pápán is lakóházakban keletkezett tűz

Vasárnap Bakonytamásiba, hétfőn Pápára vonultak a tűzoltók kigyulladt házak oltása miatt. Mindkét helyszínen gázpalackok is voltak az ingatlanban.

Tűz keletkezett vasárnap egy mintegy száz négyzetméteres családi házban Bakonytamásiban, a Jókai utcában. Két helyiség és a tetőszerkezet égett. A lángok az egyik szobában csaptak fel, majd terjedtek tovább. A pápai és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat. Az egységek három gázpalackot kihoztak az épületből. A ház lakóját rokonoknál helyezték el. A tűzben személyi sérülés nem történt. (Fotók: Pápai HTP)

Veszprémben, a Szent István utcában egy fa szerkezetű homokozó és játszóház égett. A veszprémi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos és szomszédja megkezdte a tűz oltását, amit az egységek egy vízsugárral fejeztek be. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó a 8-as főúton, Hajmáskér közelében, a Székesfehérvár felé vezető oldalon. A veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez. A kocsi vezetője nem sérült meg.

Szergény külterületén, a Marcal folyó partján ötszáz négyzetméteren égett nádas, lápos terület. A pápai hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a tüzet. 

Veszprémben, egy Külső-Kádártai út közelében lévő tűzrakóhelyen ott hagyott tűzifa égett. A veszprémi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el. 

A katasztrófavédelem felhívja a kirándulók figyelmét arra, hogy szabadtéri szabadidős programok keretében csak a kijelölt tűzrakó helyeken, szélcsendes időszakban gyújthatunk tüzet, például szalonnasütés céljából. A kijelölt tűzrakó helyek jól felismerhetőek, állandó szegéllyel rendelkeznek, környékükön általában padok, asztalok is találhatók. Ha tüzet gyújtunk, mindig legyen nálunk vízamivel távozáskor az izzó parazsat eloltjuk. Víz hiányában a tűzrakás helyét földdel fedjük be. Mielőtt távozunk a helyszínről, bizonyosodjunk meg róla, hogy a tűz teljesen kialudt. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post Elkezdődött a központi szúnyoggyérítés
Next post Összeütközött egy kisbusz és egy személyautó hétfőn Dabronyban