Veszprémben történt

Elfogadták Veszprém 2022-es költségvetését

today2022.02.24. 64

Háttér
share close

Elfogadta Veszprém 2022-es költségvetését a bakonyi megyeszékhely közgyűlése csütörtöki ülésén.

Porga Gyula  polgármester a büdzsé benyújtásakor hangsúlyozta: soha nem látott fejlesztési időszak előtt áll Veszprém, ez látszik a költségvetésből is.

Az elmúlt évinél másfélszer magasabb, 58,9 milliárd forint főösszeggel elfogadott költségvetés 66,3 százalékát fejlesztésre, míg 33,7 százalékát működtetésre fordítja az önkormányzat.

A büdzsében új hitel felvétele nem szerepel.

A február közepén benyújtott költségvetést múlt héten az önkormányzat szakbizottságai vitatták meg, majd csütörtökön a 18 tagú városi közgyűlés 17 jelen lévő tagja szavazott róla. A büdzsét tizenegy igen szavazattal, három nem voks ellenében, három tartózkodás mellett fogadták el.

Written by: admin

Rate it

Előző bejegyzés

Veszprémben történt

Próbára bocsátotta a bíróság a várpalotai hintabaleset vádlottjait

A 2017-ben történt várpalotai hintabaleset ügyében a szerkezet üzemeltetőjét két év, a megfelelőségi tanúsítvány kiállítóját három év próbára bocsátotta a Veszprémi Járásbíróság szerdán. Az első fokon eljáró bíróság a vádirati tényállással megegyezően maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek a két vádlottat. Emellett a tanúsítvány kiállítóját a mutatványos berendezések tanúsításától is eltiltották három évre - közölték. A baleset 2017 szeptemberében történt egy várpalotai rendezvényen, ahol az […]

today2022.02.23. 134


0%