Veszprémben történt

Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás Veszprémben

today2021.03.27.

Background
share close

Megkezdődött a bazalt és a síkosságmentesítő szóróanyagok seprése a belvárosi burkolt felületekről. 

A kerékpárutak, az aluljáró, a sétáló utca és a kapcsolódó lépcsős területeken indult a bazalt gyűjtése. A kis barázdákba beülő apró darabkák kikényszerítése bizony nem egyszerű feladat.  Kollégáink géppel porszívózzák ki a bazalt vagy zeokál kavicsokat, majd seprűvel kupacolják, és így kerül a hulladék a kukába.

Első körben a belvárosi burkolt felületek megtisztításán van a sor, illetve a március 15-i ünnepségek helyszíneit készítettük elő a méltó emlékezésre.

Igyekszünk, hogy a szilárd felületek melletti zöldeket is megszabadítsuk a hulladékoktól. A Köztisztasági egység dolgozói csipeszekkel szedik ki az ágyásokba keveredett hulladékokat.

22 ember várhatóan 6-8 hét alatt tisztítja meg a városi közterületeket a bazalttól, persze ez nagy mértékben függ attól is,  lesz e még olyan hideg, hogy újra síkosságmentesítő anyagot kelljen kiszórni a felületekre. Bízunk benne, hogy a tél már nem mutatja meg magát és akkor indulhatnak a zöldfelületi munkák is. (Foto: VKSZzrt.)

Written by: admin

Rate it

Previous post

Ügyelet

Engedély nélkül lőtte le a fácánt a férfi

A Várpalotai Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 43 éves berhidai lakossal szemben. Az eljárás adatai szerint a rendőrségre 2020. november 13-án, este érkezett bejelentés arról, hogy Berhida külterületén ismeretlen személy egy vadásztársaság sorompóval lezárt területére engedély nélkül járművel behajtott. Nem sokkal később a rendőrök Berhidán állították meg a gépkocsit, és igazoltatták a vezetőjét, egy 43 éves helyi lakost. A jármű átvizsgálása során egy lelőtt, tollától […]

today2021.03.27. 4


0%