Engedély nélkül lőtte le a fácánt a férfi

A Várpalotai Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 43 éves berhidai lakossal szemben.

Az eljárás adatai szerint a rendőrségre 2020. november 13-án, este érkezett bejelentés arról, hogy Berhida külterületén ismeretlen személy egy vadásztársaság sorompóval lezárt területére engedély nélkül járművel behajtott.

Nem sokkal később a rendőrök Berhidán állították meg a gépkocsit, és igazoltatták a vezetőjét, egy 43 éves helyi lakost. A jármű átvizsgálása során egy lelőtt, tollától fosztott fácánt, valamint egy légpuskát találtak. A sofőrt előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, és fegyverét lefoglalták.

Az igazságügyi fegyverszakértő véleménye szerint a légpuska csőtorkolati energiája nagyobb a megengedett értéknél, így az lőfegyvernek minősül, ezért a férfit a nyomozók lőfegyverrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post Dizájnerdroggal kereskedett, a veszprémi rendőrök elfogták
Next post Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás Veszprémben