Ügyelet

Engedély nélkül lőtte le a fácánt a férfi

today2021.03.27. 4

Background
share close

A Várpalotai Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 43 éves berhidai lakossal szemben.

Az eljárás adatai szerint a rendőrségre 2020. november 13-án, este érkezett bejelentés arról, hogy Berhida külterületén ismeretlen személy egy vadásztársaság sorompóval lezárt területére engedély nélkül járművel behajtott.

Nem sokkal később a rendőrök Berhidán állították meg a gépkocsit, és igazoltatták a vezetőjét, egy 43 éves helyi lakost. A jármű átvizsgálása során egy lelőtt, tollától fosztott fácánt, valamint egy légpuskát találtak. A sofőrt előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, és fegyverét lefoglalták.

Az igazságügyi fegyverszakértő véleménye szerint a légpuska csőtorkolati energiája nagyobb a megengedett értéknél, így az lőfegyvernek minősül, ezért a férfit a nyomozók lőfegyverrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Ügyelet

Dizájnerdroggal kereskedett, a veszprémi rendőrök elfogták

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult eljárás egy 39 éves hajmáskéri férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát. a Veszprémben albérletet fenntartó 39 éves férfi lakásán 2020. július 14-én négy személy jelent meg, és pakkokba adagolt új pszichoaktív anyagot vásároltak tőle. A megyeszékhelyi rendőrkapitányság munkatársai a lakás bérlőjét, valamint a vásárlókat a helyszínen elfogták, és előállították. A rendőrök a házkutatás során kábítószergyanús anyagokat, továbbá közel kétszázezer forint és […]

today2021.03.26. 1


0%