Veszprémben történt

Letették a jövő szakembereit képző veszprémi iparospark alapkövét

today2021.04.08. 4

Background
share close

Letették a jövő szakmunkásait képző veszprémi iparospark alapkövét, a mintaprojekt a munkaerőhiány kezelésére nyújt piacképes megoldást – mondta az alapkőletétel alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

A szakképzés és a helyi vállalkozók együttműködésének köszönhetően valósulhat meg a beruházás, melynek eredményeként piacképes tudást szerezhetnek a fiatalok a 2022/2023-as tanévtől kezdődően a helyi vállalkozók és a Szakképzési Centrum oktatóinak közreműködésével.
    Barabás Borbála projektmenedzser elmondta, hogy az induláskor szerszámkészítőket, lakatosokat, esztergályosokat képeznek, a jövőben pedig majd tovább bővül a paletta. Az 1500 négyzetméteres oktatócsarnok 8,8 milliárd forintból 2022 júniusára készül el a Modern Városok Program keretében – tette hozzá.
    Az első évben 22 diák, később 50 fiatal vesz majd részt a képzésben, amely három, illetve 5 plusz 2 éves formában zajlik majd.  A szakképzést kiegészíti majd a felnőttképzés valamint a kutatás- fejlesztés is.
    Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a képzés nehezen követte a 21. század kihívásait. Erre a problémára jelent megoldást az iparospark, amely használható tudást nyújt majd a tanulóknak, mások mellett öt helyi vállalkozó bevonásával, életpálya modellt is felkínálva a leendő szakembereknek.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Veszprémben történt

Több üzlet szigorúbb létszámkorláttal indult újra

A legtöbb, az elmúlt egy hónapban zárva tartott üzlet kinyitott, miután Magyarországon a beoltottak száma meghaladta a 2,5 milliót. A boltokban 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat, ennek ellenőrzése a kereskedők feladata, amit különböző módon oldanak meg, és vannak olyan nagyáruházak, amelyek ennél is szigorúbb létszámkorlátot tartanak be. A Decathlon Magyarország például a jogszabályi lehetőségnél 5-7 százalékkal kevesebb vevőt enged be áruházaiba, hogy biztosan elkerüljenek bármilyen tumultust. Az ellenőrzést úgy oldották […]

today2021.04.08. 1


0%