Jazz Előadó

Chris Botti

Háttér

Christopher Stephen Botti amerikai trombitás és zeneszerző 1962. október 12-én született Portlandban, Oregonban, Corvallis-ban nevelkedett, és gyermekkorának két évét is Olaszországban töltötte. Kora kora óta a zene befolyásolta édesanyja miatt, aki klasszikusan képzett zongorista és részmunkaidős zongoratanár is volt. Chris kilencéves korában kezdett trombitázni.

Chris Botti a Mount Hood Közösségi Főiskolára ment Greshamben, Oregonban, és középiskolás kora óta kezdett profi teljesítményt nyújtani. Miután a rangos Indiana Egyetemen zenét tanult David Baker népszerű jazzoktatónál, New Yorkba költözött.

1990-ben Chris felkérést kapott, hogy csatlakozzon Paul Simon zenekarához, ahol a következő öt évben a zenekar tagjaként maradt. Végül 1995-ben Chris felvette első szólóját a First Wish-t. A lemez a kortárs pop-jazz hangjainak és az art-rock textúráinak kombinációja.

1997-ben Chris Botti kiadta második kislemezét, a Midnight Without You-t, amely a Blue Nile énekesével, Paul Buchanannal működött együtt. Bobby Colomby mutatta be Kolumbiában, aki a Blood, Sweat & Tears dobosa és alapító tagja. Chris első Columbia kiadása 2001-ben Night Sessions címet kapott, amelyet december, 2002-ben ünnepi album követett.

Az oregoni születésű Chris Botti 2003-ban kiadott egy másik dalt, az „Ezer csókot mélyen”, amelyet 2004-ben az „Amikor beleszeretek” követett. Később bemutatta a „To Love Again: The Duets” című slágerét 2007 szeptemberében Chris kiadott egy albumot ‘Italia’ címmel. Az albumot a legjobb pop hangszeres album Grammy-díjára is jelölték. Ehhez hasonlóan több szólóalbumot is kiadott, és azóta a zeneipart irányítja. Több éve a Chill nevű rádióműsort vezette Chris Botti-val, amely főként a chill zenére koncentrált.

Rate it

Előadó

0%