Veszprémben történt

Negyvenkét új busz érkezik Veszprémbe decemberben

today2021.06.18. 29

Háttér
share close

Negyvenkét új dízelbusz érkezik a városba, amelyek mind felszereltségükben, mind környezetvédelmi szempontból megfelelnek a kor követelményeinek – közölte a járműveket gyártó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. buszüzletág-igazgatója pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Hoyos György elmondta, hogy 28 szóló és 14 csuklós autóbusz áll majd forgalomba decemberben Veszprémben. A járművek összértéke mintegy 3,9 milliárd forint. A buszok utas- és vezetőtéri klímaberendezéssel, hővédő fóliával, belső hangos utastájékoztató berendezéssel lesznek ellátva.
    Hozzátette: a teljes hosszban alacsonypadlós, MAN EfficientHybrid modullal kiegészített MAN Lion’s City autóbuszokat a cég 7 év alatt fejlesztette ki. A járművek az Euro 6d környezetvédelmi norma követelményeinek megfelelő 9 literes dízelmotorral üzemelnek, amelyek teljesítménye változattól függően 280-360 lóerő.
    Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere kiemelte: a település 2030-ra Európa legélhetőbb városai közé kíván tartozni, ez a cél pedig nem érhető el a közösségi közlekedés megújítása nélkül.
    Harminc éves a város buszparkjának átlagéletkora, a korszerűsítés már korábban megkezdődött, amikor 15 éves buszokat állítottak forgalomba és megkezdték az utastájékoztatás korszerűsítését is – tette hozzá.     Közlése szerint ez a fejlesztés folytatódik a teljesen új autóbuszok forgalomba állításával. A város saját üzemeltetője, a VBusz Kft. vásárolja meg és üzemelteti majd a járműveket, ehhez hitelfelvételre van szükség, ami a kormány jóváhagyásával történik – fűzte hozzá a polgármester.     Porga Gyula kiemelte: a járműpark a lehető legkisebb károsanyag-kibocsájtással fog működni.
    Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a városban zajló nagyberuházások, mint az uszoda, a tornászgyakorló, a 8-as déli elkerülő út építése mellett nagyon fontos a napi szinten igénybe vehető szolgáltatások minőségének, köztük a közösségi közlekedés színvonalának javítása.

Written by: admin

Rate it

Előző bejegyzés

Veszprémben történt

A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül

A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő Mézesem nevű fagylaltja lett a Balaton Fagyija verseny idei győztese - derült ki hétfőn a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban megrendezett díjátadó ünnepségen. Fekete Tamás, a megmérettetést 8. alkalommal megrendező Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) alelnöke, a zsűri egyik tagja elmondta, hogy jelentős y minőségi fejlődést hozott a verseny a Balaton körüli cukrászdák, fagylaltozók életében. Sokan megfogadták a szakemberekből is álló zsűri korábbi […]

today2021.06.15. 9


0%