Veszprémben történt

Online kutatást indít a Pannon Egyetem az éghajlatváltozásról

today2021.04.21. 1

Background
share close

Online kutatást indít a Pannon Egyetem a Föld napja alkalmából, mellyel a résztvevők éghajlatváltozással kapcsolatos természettudományos tudását és attitűdjét vizsgálják.

Az anonim, 16 kérdésből álló kérdőívet április 22. és május 22. közt bárki kitöltheti – hangsúlyozták a közleményben. A kutatás nemzetközileg is egyedülálló abban, hogy az ismeretek felmérését összeköti az attitűd vizsgálatával.
    Idézték Gelencsér András légkörkutatót, a Pannon Egyetem rektorát, aki a huszonegyedik század egyik legnagyobb kihívásának nevezte a klímaváltozást.
    Kiemelte: az éghajlatváltozásról az idősebb generáció az iskolában még nem tanult, és napjainkban is csak néhány eleme szerepel egy-egy tantárgyban. A médiából mégis naponta hallani a globális felmelegedésről, klímaváltozásról és annak következményeiről, valamint a politika és a gazdaság döntéseit, illetve a mindennapi életet is alapvetően meghatározza a jelenség – jegyezte meg.
    A rektor tájékoztatása szerint olyan kutatási projektet állítottak össze, melynek tudományos eredményei és megállapításai közvetlenül hozzájárulhatnak a globális klímaváltozás további vizsgálatához, egyúttal hasznosulhatnak a jövőben számos társadalmi szinten.
    Hozzátette: több ezer kitöltőt várnak.
    A projektben számos természet- és társadalomtudós vesz részt, kiemelt szakmai partner az Ökológiai Kutatóközpont.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Veszprémben történt

Folyamatos marad a távhőszolgáltatás Veszprémben

 A fűtésszolgáltatást, a hosszútávú időjárás-előrejelzés hűvös, csapadékos jellemzése alapján, 2021. április 16-ot követően is - időjáráskövető automatikus szabályozással - folyamatos. Ettől eltérő igény esetén - április 16-tól kezdődő időszakra, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi - kérhetik a szolgáltatás szüneteltetését, vagy a fűtési menetrend módosítását. Észrevételeiket, lemondási, vagy módosító nyilatkozatukat - a társasházi közös képviselőkön keresztül - a hoszolg.diszpecser@vkszrt.hu e-mail címen fogadjuk. A hivatalos fűtési időszak minden év május 15-ig […]

today2021.04.20. 2


0%