Pozitív szonda,balesetek,intézkedések – Az elmúlt 24 óra Veszprémben

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök két személyi sérüléssel járó és négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A szolgálatot ellátó állomány egy embert vett őrizetbe, nyolc személyt állított elő, köztük hármat bűncselekmény elkövetésének gyanújával. Biztonsági intézkedést egy esetben hajtottak végre.

Bakonyszentiván belterületén közlekedett egy hatósági jelzés nélküli motorkerékpárral a 32 éves férfi 2021. március 28-ra virradóra, mikor a járőrök igazoltatták. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív értékkel zárult, ezért további mintavétel céljából előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult. Továbbá a rendőrök megállapították, hogy a bakonygyiróti lakos nem rendelkezett jogosítvánnyal sem, a motor nem volt forgalomba helyezve, arra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást sem kötöttek.

A kijárási korlátozás megszegése és a többi szabályszegés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök a sofőrrel szemben.

A fenti eseten túl a Veszprém megyei rendőrök további négy személlyel szemben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt, három sofőr ellen szintén büntetőfeljelentést tettek, míg egy járművezetőt a mért értéknek megfelelően közigazgatási bírsággal sújtottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post Az elmúlt 24 óra eseményei Veszprém megyében
Next post Szomorú baleseti statisztika Veszprémből – 33 közúti közlekedési baleset a múlt héten